ELEKTRİK İÇ TESİSAT KONTROLÜ

Elektrik iç tesisat kontrolü basit olarak bir enerji kaynağı, bu enerjiyi tüketen bir yük ve bu iki nokta arasında enerjiye yol olan iletkenden oluşan bir sistemin kontrolüdür. Elektrik tesisatı kontrolü, elektrik tesisat kontrol yönetmeliği uyarınca sistemin tamamını bir bütün olarak denetlenmesini sağlamak işverene verilmiş yasal bir zorunluluk olmakla beraber aynı zamanda ülkemizin enerji güvenliğini ilgilendiren bir konudur.

elektrik tesisat

 

Elektriksel Sistemler tasarlanırken topraklama,kablolama,gerekli durumlarda paratoner,yük gruplarını aşırı akımlardan ve hata akımlarından (kaçak akım rölesi) koruyan sistemler ve güç hesabı ile ana hatları çizilir ve uygulanır. Uygulanan bu sistemlerin ömrü uzun olsada elektrik tesisat kontrolü ve kestirimci denetimlerin yapılması bir yasal zorunluluktan öte hayati bir durumdur.

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde meydana gelen her 10 yangından 4 ü elektrik tesisatından kaynaklanmaktadır.Elektrik tesisat kontrolü yapılmadığı dumularda maalesef bu şekilde üzücü durumlarla kaşlışmamız olasıdır. Elektrik Tesisatı kontrolü ile ilgili en merak edilen konular şu şekilde karşımıza çıkmaktadır:

-elektrik tesisat kontrol yönetmeliği,

-elektrik tesisatı kontrol raporu örneği,

-elektrik tesisat kontrolü nasıl yapılır,

-elektrik tesisatı periyodik kontrolünü kim yapar,

-elektrik iç tesisatı kontrol süresi,

-elektrik iç tesisatı uygunluk kontrolü hizmeti ücretleri.

Kestirimci bakımların esas noktasını bağlantı noktaları,tehlike sınıfına uygun malzeme kullanımı ve iletken yolların kesintiye ugramaması oluşturur. Ayrıca ısı ölçümde kestirimci bakımın en önemli unsurudur.

Ayrıca örnekleme yolu ile yapılan ölçümler ile birlikte aydınlatma seviyesi ölçümüde yapılması sistemin bütünlük içerisinde kontrolünü sağlamış olmaktadır.

Elektrik Tesisat Kontrol Yönetmeliği

VEKTORX anasayfasında mevzuat bölümünden ve aşağıdaki bağlantıyı kullanarak elektrik tesisat kontrol yönetmeliği ne ulaşabilirsiniz. VEKTORX olarak Elektrik mühendisleri odası tarafından hazırlanan ve Elektrik Tesisat kontrol yönetmeliği olarak bilinen yönetmelik uyarınca uzman kadromuzla yanınızdayız.

Elektrik Tesisatı Kontrol Raporu Örneği

VEKTORX tarafından elektrik tesisat kontrol yönetmeliği kapsamında hazırlanan elektrik tesisat kontrol raporu örneği ni paylaşmamız mümkün olmasada elektrik mühendisleri odası tarafından kullanılmış elektrik tesisat kontrol raporu örneğine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Elektrik İç Tesisat Kontrolü Nasıl Yapılır

Uzman kadromuz ile elektrik tesisatı kontrolü nasıl yapılır sorusuna şu şekilde cevap vermek mümkündür. Kestirimci bakımların esas noktasını bğlantı noktaları,tehlike sınıfına uygun malzeme kullanımı ve iletken yolların kesintiye ugramaması oluşturur. Ayrıca ısıl ölçümde (bkz. Termal kamera ölçümü) kestirimci bakımın en önemli unsurudur.

Elektrik Tesisatı Periyodik Kontrolünü Kim Yapar?

Elektrik tesisatı periyodik kontrolünü kim yapar konusu Elektrik Mühendisleri odası tarafından yayımlanan elektrik tesisat kontrol yönetmeliği nde açıkça belirtlilmiştir.

Elektrik Tesisatı Uygunluk Kontrolü Süresi

Elektrik İç Tesisatı Uygunluk kontrolü süresi 1 yıldır. VEKTORX İSG kanunu uyarınca gerçekleştirilen periyodik kontrollerinizin süresi dolmadan sizlerle irtibata geçerek gerekli organizasyonu sağlama sorumluluğunu üstlenmiştir.

Elektrik İç Tesisatı Uygunluk Kontrolü Hizmeti Ücretleri

topraklama-olcumu-fiyati

Elektrik İç Tesisatı Uygunluk Kontrolü Hizmeti Ücretleri

2000 TL + KDV dir.

Elektrik iç tesisatı uygunluk kontrolü hizmeti ücretleri konusunda avantajlı kampanyanlarımıza göz atabilirsiniz.